Meest recente artikelen

Vraag het aan Ilse: tips om koolhydraatarm te eten

  • Deel dit artikel:
Vraag het aan Ilse: tips om koolhydraatarm te eten Artikel

Ilse D'hooge beantwoordt jouw culinaire vragen! Elke week kan je het antwoord lezen op een prangende vraag van een lezer. Deze week geeft Ilse je tips om minder koolhydraten te eten.

 

Je kan Ilse voortaan elke dag aan het werk zien in haar programma ‘Ilse kookt’ op Libelle tv

Meer informatie over het programma vind je hier!

 

Vraag van Sofie: Dag Ilse. Mijn vriend en ik proberen zo koolhydraatarm mogelijk te eten. Het is moeilijk om een gevarieerd weekmenu op tafel te zetten. Heb jij nog enkele koolhydraatarme en lekkere suggesties die wat variatie brengen in wat ik nu maak?

Antwoord van Ilse

Hallo Sofie,

Ik eet heel graag gegrilde groenten. Als je groenten grilt, komt er zoveel smaak naar boven. Bijvoorbeeld aubergines, courgette, tomaten, paprika’s, pompoen…

Door het grillen karamalliseren ze een beetje en zijn ze veel smaakvoller dan als je ze gewoon bakt. Ik borstel ze eerst in met olijfolie en gril ze kort op de grill-pan. Daarna leg ik ze in de oven om ze nog wat verder te laten garen.

Met kruiden werken is ook altijd een leuke afwisseling. Zo maak ik slaatjes met kervel, dragon, dille, rucola en koriander. Dit gecombineerd met een tartaar van gemarineerde zalm bijvoorbeeld. Hopelijk krijg je er al zin in. Smakelijk!

Groetjes, Ilse

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen