Meest recente artikelen

Deze 4 lamsgerechten zijn heerlijk op de grill

Zo grill je lamsvlees

  • Deel dit artikel:
Deze 4 lamsgerechten zijn heerlijk op de grill Artikel

Lamsvlees: een heerlijk stukje vlees dat altijd smaakt. En al zeker op de grill! Wij zetten de lekkerste grillrecepten met lamsvlees voor je op een rij en schotelen je de beste tips voor.


5 klassiekers, maar nu met lamsvlees 2

4 x lam op de grill

1. Pinchos van lam en kruidenmayonaise

Feestje gepland? Deze pinchos van lam zijn de perfecte partysnack. Lekker, origineel en heerlijk met een frisse kruidenmayonaise.

Lams: ken jij alle stukken?

>>Naar de pinchos van lam en kruidenmayonaise.

2. Gemarineerde lamskoteletten met citrusvruchten

Hartig én fris tegelijkertijd: dit recept is een absolute topper voor elke grill-lover.

Lams: ken jij alle stukken? 1

>>Naar de gemarineerde lamskoteletten met citrusvruchten.

3. Gegrilde lamsribbetjes met chimichurri-salsa

Lamskoteletjes op de grill, met een heerlijk eenvoudig maar pittig kruidensausje erbij. Perfect voor op de barbecue, of in de grillpan.

Deze 4 lamsgerechten zijn heerlijk op de grill

>>Naar de gegrilde lamsribbetjes met chimichurri-salsa

4. Boterhammen met lam, pruimen en gorgonzola

Als lunch of avondmaal: deze boterhammen met lam, pruimen en gorgonzola zijn heerlijk hartig én fris.

Deze 4 lamsgerechten zijn heerlijk op de grill 2

>>Naar de boterhammen met lam, pruimen en gorgonzola

Alle stukjes van het lam, en hoe je ze grilt

LAMSFILET

Lamsfilet

Wat? Heel smakelijk, mals stukje vlees.
Waar?
In de lendenstreek, naast de eerste ribbetjes.
Hoe grillen? Gebruik ribfilets, met of zonder been. De filet kan ook losgesneden en opgerold worden.

LAMSBORST

Lamsborst

Wat? Niet prijzig en toch bijzonder smakelijk en uitstekend geschikt voor stoofpotjes.
Waar?
Het onderste stuk van de romp.
Hoe grillen? Om te grillen moet de lamsborst in zijn geheel ontbeend zijn. Je kunt er ook perfect een rollade van maken.

EERSTE RIBBEN

Eerste ribben

Wat? Een mooi nootje vlees met een beetje vet rond en een lang stuk bot. Het nootje, van het bot ontdaan, wordt ook wel lamsmedaillon genoemd.
Waar?
De eerste vier ribben.
Hoe grillen? Als de ribbetjes van elkaar gescheiden worden, kan je ze ook perfect op de grill klaarmaken.

TWEEDE RIBBEN

Tweede ribben

Wat? Zoals de eerste ribben, maar het nootje vlees is hier wat kleiner.
Waar?
 De vier ribben tussen de onbedekte ribben en de eerste ribben.
Hoe grillen? Als de ribbetjes van elkaar gescheiden worden, kun je ze goed grillen.

CARRÉ

Carré

Wat? Een smakelijk ribstuk dat bestaat uit verschillende koteletjes.
Waar?
De bovenste vijf ribbetjes die zich in het verlengde van de nek bevinden. Ze komen te voorschijn wanneer bij het aansnijden de schouder wordt weggenomen.
Hoe grillen? Maak de ribbetjes van elkaar los om ze te grillen.

LAMSZADEL

5 klassiekers, maar nu met lamsvlees 10

Wat? Lamszadel is een deel van de rug en bevat twee lamshaasjes, twee rugfilets en een been. Lamszadel wordt meestal in de oven bereid.
Waar? Het bovenste gedeelte van de grote bout.
Hoe grillen? Versnijd het lamszadel tot plakken, dan kun je ze ook op de grill klaarmaken.

LAMSBOUT

5 klassiekers, maar nu met lamsvlees 6

Wat? De bout of de achterpoot is hét bekende stuk van het lam. De grote bout bestaat uit het lamszadel (het bovenste stuk), de verkorte bout en tot slot de muis.
Waar? Lamsbout komt uit de bil van het lam.
Hoe grillen? Wil je ‘m grillen, dan moet je de bout in sneden of dikkere lappen snijden. Of snij hem in blokjes voor een lekker lamsspiesje.
Tip: Een korte en ronde bout is te verkiezen boven een lange, smalle.

LAMSNEK

5 klassiekers, maar nu met lamsvlees 8

Wat? Een vlezig, voordelig en smaakvol stukje vlees dat meestal gestoofd of gesmoord wordt. Op die manier kan het kraakbeen smelten en wordt het vlees supermals.
Waar?
 De nek.
Hoe grillen? Laat de nek ontbenen en rol op tot een lekkere rollade. Zo kun je het vlees ook op de grill bereiden. Gebruik hiervoor best een barbecue met deksel.

BOVENRIBSTUK

Bovenribstuk

Wat? Een ideaal stukje vlees voor stoofpotjes. Het malse vlees neemt extra veel aroma’s op.
Waar? Boven de borst.
Hoe grillen? Bovenribstuk is minder geschikt voor op de grill, maar kun je beter verwerken in een lekker stoofpotje.

LAMSSCHOUDER

5 klassiekers, maar nu met lamsvlees 9

Wat? Naast de bout is de schouder het bekendste stuk van het lam en net als de bout biedt hij tal van mogelijkheden. Het is een uitstekend stuk vlees en goedkoper dan de bout.
Waar? De schouder bevindt zich bovenaan de voorpoten van het lam.
Hoe grillen? In plakken of in dobbelsteentjes, om brochettes van te maken.

 

Auto Draft 123

Meer informatie over de verschillende stukken van het lam? Klik hier.

Meer informatie over lamsvlees? Bezoek dan www.kokenmetlam.be.

Deze lamsgerechten zullen je ook interesseren

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.