Recept

Lamsstoofpot met zilveruitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij in stukken. Schil de wortel en snij in stukken. Pel en kneus de knoflook. Maak de champignons schoon. Laat de zilveruitjes uitlekken.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 230°C. Bak het spek in een ovenbestendige braadpan. Haal het eruit en doe wat olijfolie bij het braadvet. Laat het lamsvlees hierin kleuren – eventueel in porties. Haal uit de pan.

  3. 3

    Doe de ui en wortel in de pan en stoof glazig. Giet het overtollige vet weg. Doe het lamsvlees er terug bij. Kruid met peper en zout, en bestrooi met bloem. Schep het vlees om en zet 5 minuten zonder deksel in de oven.

  4. 4

    Haal de pan er weer uit en verlaag de oventemperatuur tot 160°C. Giet de rode wijn en runderfond erbij tot het vlees net onderstaat. Voeg de tomaten- puree, knoflook, laurier, tijm, rozema- rijn en het spek toe. Breng de pot op het vuur terug aan de kook.

  5. 5

    Zet het deksel erop en zet weer in de oven. Laat afgedekt 2,5 à 3 uur verder garen of tot het vlees uit elkaar valt.

  6. 6

    Smelt intussen 1 koffielepel boter in een pan en bak de uitjes in 10 minuten mooi glanzend. Overgiet met witte wijn en kruid met peper en zout. Laat afgedekt 20 minuten op een zacht vuur verder garen. Bereid de rijst, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
     

  7. 7

    Bak de champignons in de rest van de boter. Voeg ze met de zilveruitjes toe. Werk af met bieslook. Serveer met rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsstoofpot met zilveruitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!