Recept

Lamskroon met pistachekorst en primeurgroentjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Doe eerst de saus op het bord en leg daarop het vlees. Zo blijft het korstje goed zichtbaar. Serveer de rest van de saus apart in een mooi kannetje”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst het pistachemengsel. Smelt de boter. Mix de pistaches, de knoflook, de parmezaan en de mosterd in de blender. Voeg de gesmolten boter toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng het paneermeel door de pasta. Zet 30 minuten koel weg.

  2. 2

    Maak dan de groenten schoon. Kook de krieltjes ongeschild beetgaar. Blancheer de wortels, de peultjes en de bloemkool. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak de saus. Pel en snipper de sjalot. Stoof glazig in boter. Voeg de rozemarijn toe. Blus met de wijn en laat verdampen. Voeg de fond toe en laat inkoken. Zeef de saus. Klop er een klontje boter door en hou warm.

  4. 4

    Kruid de lamskroon met peper en zout. Braad rondom aan in boter.

  5. 5

    Leg de lamskroon in een ovenschaal, bedek met een laag pistachepasta. Zet vlees en groenten 8 à 12 minuten in de oven. Neem het vlees eruit en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij tussen de beentjes door en serveer met de groenten en de saus. Werk af met de scheutjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskroon met pistachekorst en primeurgroentjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!