Gevulde lamsfilet met tijmgremolata
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde lamsfilet met tijmgremolata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Haal het vlees een half uur voor het bereiden uit de koelkast. Snij het vlees in het midden in zodat er ruimte ontstaat voor de vulling.

  2. 2

    Meng alle ingrediënten voor de gremolata. Kruid met peper en zout. Vul de holte van de filet met 2/3 van de gremolata. Bind het vlees vast met keukentouw.

  3. 3

    Kruid het vlees met peper en zout. Verwarm een klont boter in een ovenbestendige pan en bak het lamsvlees rondom bruin. Blus met de rode wijn. Zet het vlees in de oven en gaar het in 20 minuten rosé. Haal het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer met de rest van de gremolata.
    Tip: Lekker met gegrilde groenten, aardappelen en de resterende gremolata.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Haal het vlees een half uur voor het bereiden uit de koelkast. Snij het vlees in het midden in zodat er ruimte ontstaat voor de vulling.

  2. 2

    Meng alle ingrediënten voor de gremolata. Kruid met peper en zout. Vul de holte van de filet met 2/3 van de gremolata. Bind het vlees vast met keukentouw.

  3. 3

    Kruid het vlees met peper en zout. Verwarm een klont boter in een ovenbestendige pan en bak het lamsvlees rondom bruin. Blus met de rode wijn. Zet het vlees in de oven en gaar het in 20 minuten rosé. Haal het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer met de rest van de gremolata.
    Tip: Lekker met gegrilde groenten, aardappelen en de resterende gremolata.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.