Meest recente artikelen

Zo verspil je minder eten

Zo verspil je minder eten Artikel

Naar schatting gooien we in Vlaanderen 80 kilo voedsel per persoon per jaar weg. Met deze simpele tips verspil je minder én bespaar je geld!

  1. Maak altijd een boodschappenlijst en doe geen boodschappen als je honger hebt. Zo voorkom je meer te kopen dan je nodig hebt.
  2. Controleer de data van producten. Een 'te gebruiken tot' datum staat op producten die snel bederven (zoals vlees en koelverse producten). Deze kunnen best ook worden weggegooid zodra ze over datum zijn. 'Ten minste houdbaar tot' wordt gebruikt voor minder bederfelijke producten. Tot deze datum wordt de kwaliteit gegarandeerd maar producten zoals rijst en suiker zijn dan nog prima te gebruiken.
  3. Koop artikelen die in aanbieding staan alleen als je ze ook echt gebruikt.
  4. Bewaar eten volgens het advies op de verpakking.
  5. Zet je koelkast op 4°C. Hierdoor blijven vlees, zuivelproducten en groenten langer vers
  6. Oud brood over? Maak er eens broodpudding of croutons van.
  7. Sinaasappels of citroenen uitgeperst, maar niks van plan met de schillen? Citrusschillen kan je drogen om er thee van te maken. Of maak je eigen schoonmaakmiddel! Vul een pot voor ¾ met witte azijn, voeg de citrusschillen toe, laat 2 à 3 weken staan en schud af en toe. Perfect om de badkamer schoon te maken.
  8. Maak bouillon van groenteschillen. Geen tijd? Vries ze dan in voor later.
  9. Weeg pasta en rijst af voor gebruik. Per persoon is 75 tot 100 gram aan te raden.
  10. Voorgesneden groenten bederven sneller dan ongesneden groenten.

 

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen