Meest recente artikelen

Suikerweetjes: deze zijn waar

Deze kende je zeker niet!

Suikerweetjes: deze zijn waar Artikel

Of suiker nu gezond is of niet, dat laten we in het midden. Wij houden van lekker koken met alle soorten suiker, en waren heel verbaasd over deze suikerweetjes!

Over lekker eten willen wij het liefst álles weten. Toen we deze suikerweetjes lazen, moesten we toch even slikken. Wedden dat jij deze zoete feitjes nog niet kende?

4 gekke suikerweetjes

  1. Ook soms last van de hik? Eet een koffielepel suiker en de hik zou moeten stoppen. Dat komt doordat de structuur van suiker vrij grof is. Je lichaam moet zich concentreren om de suiker door te slikken, waardoor de zenuw die voor die lastige hik zorgt het opgeeft.
  2. Een sugar rush na het snoepen? Dat kan niet! Onderzoek wees uit dat je geen energieboost of sugar rush krijgt na het eten van suiker. Koolhydraten leveren, ongeacht of het nu suikers zijn of complexe koolhydraten, 4 kcal per gram. Eiwitten leveren ook 4 kcal per gram, alcohol 7 kcal per gram en vetten 9 kcal per gram.
  3. Het telen van suikerbieten zorgt voor een toename van zuurstof. 1 hectare suikerbieten zet elk 30 ton CO2 om in 13 miljoen liter zuurstof. Dat is 4 keer meer dan 1 hectare bos!
  4. Een glas fruitsap bevat evenveel suiker dan een glas frisdrank. Maar hoeveel suiker dan precies? 6 suikerklontjes!

Lekker zoete recepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen