Meest recente artikelen

Je eigen theeblend maken: zo doe je dat

Ook leuk als cadeautje

Je eigen theeblend maken: zo doe je dat Artikel

In de winkel vind je heel wat verschillende soorten thee, maar het is nog leuker om zelf aan de slag te gaan en je eigen theeblend te maken. Ook ideaal als (kerst)cadeautje trouwens! Wij vertellen je hoe je het doet.

Bepaal welke smaak je wilt bekomen

Voor je je theeblend gaat maken is het handig om even na te denken over welke smaak je graag zou bekomen. Heb je liever een kruidige thee of toch liever iets fruitig? Dit zal je helpen bij het kiezen van de basisthee en de kruiden die je toevoegt en kan je heel wat keuzestress besparen.

Kies een basisthee

Wanneer je weet welke richting je op wil met je theeblend, is het tijd voor het echte werk. Begin met het kiezen van een basisthee. Dit kan bijvoorbeeld groene, zwarte, witte of rode thee zijn. Elke theesoort heeft z'n eigen smaak en intensiteit. Bovendien bepaalt dit ook hoe warm je water moet zijn wanneer je de thee zet. In onderstaand artikel lees je meer over de verschillende soorten thee. Handig om even te lezen voor je je keuze maakt.

Voeg smaakmakers toe

Na het kiezen van een basisthee kan je deze personaliseren door je favoriete smaakmakers toe te voegen. Denk aan eetbare bloemen (lavendel, goudsbloem, kamille…), kruiden (munt, brandnetel, citroengras…), specerijen (kaneel, gember, anijs…) of gedroogd fruit (appel, sinaasappel, frambozen…). Hou er rekening mee dat bepaalde smaken elkaar kunnen versterken. Het is dus een goed idee om te beginnen met een beperkt aantal smaakmakers (vier of vijf is al meer dan voldoende) en regelmatig eens een tasje thee te zetten om te proeven. Nadien kun je eventueel nog experimenteren door iets extra toe te voegen.

Theeblend als cadeautje

Wil je je eigen theeblend maken om cadeau te doen? Doe de blend dan in een mooi blik, glazen potje of papieren zakje en hang er een mooi lintje met een labeltje aan. Ben je niet zo’n fan van losse thee? Dan kun je lege theezakjes kopen die je zelf kunt vullen. Handig!

Maak je een blend voor kindjes? Dan kan het leuk zijn om wat suikerdecoratie aan de blend toe te voegen voor een speels (en zoeter) effect. Kies dan uiteraard ook een basisthee met weinig tot geen cafeïne (zoals rooibos) of maak een kruideninfusie.

Nog op zoek naar een leuke theeset?

In de Libelle Lekker Shop vind je heel wat leuke koffie- en theeartikelen. Onze favoriet? Deze mooie theeset! De set bestaat uit een theepot en -kop die in elkaar passen en een theedoos. Leuk om al je zelfgemaakte blends in te bewaren! theeset libelle lekker shop

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen