Meest recente artikelen

Lekker, ook in de portemonnee!

Lekker, ook in de portemonnee! Artikel

Gezond eten, lekker eten en ook nog 'ns je budget slim beheren? Dit zijn de vijf ingrediënten die je niet mag missen!

Goed nieuws: want de producten die goed zijn voor onze gezondheid, zijn vaak ook ingrediënten die niet noodzakelijk duur moeten zijn! Het zijn net de extraatjes die veel vet bevatten en vaak ook doorwegen op je budget. Deze 5 artikelen helpen je om je budget en je gezondheid een handje vooruit.

1. grijs/bruin brood: met meer vezels erin zorgt bruin brood dat je sneller genoeg gegeten hebt. Koop je brood vooraf gesneden en vries het in. Beleg ‘s ochtends je sneetjes en tegen ‘s middags heb je een verse boterham. Zonder verspilling van brood dat oudbakken smaakt!

2. linzen en bonen: omdat deze veel proteïnen bevatten, kan je makkelijk één tot twee keer per week je portie vlees vervangen door linzen of bonen. Bovendien zullen ze, als je ze 24u vooraf al laat weken, ook geen gasvorming geven.

3. kwaliteitskazen 30+: hoe vetter de kaas, hoe meer smaak hij heeft. Dus ook des te minder je ervan nodig hebt om je gerecht mee af te smaken. Bovendien kan je deze kazen makkelijk in de diepvries bewaren in kleine porties. Zo weersta je aan de verleiding om dat restje kaas dan maar zelf op te eten.

4. verse kruiden: een gerecht dat goed afsmaakt en er mooi uitziet, doet je bewuster eten. Maar om te vermijden dat je kruiden uitdrogen in de koelkast, koop je best plantjes die je op je vensterbank in potten laat groeien. Altijd verse kruiden bij de hand, in de hoeveelheid die jij nodig hebt.

5. Vastkokende aardappelen: bepaalde soorten vastkokende aardappelen zoals Nicolla of Charlotte hebben een veel hogere nutritionele waarde dan hun zachtkokende collega’s. Je  lichaam haalt meer voedingsstoffen uit vastkokende aardappelen. Bovendien blijven ze makkelijk meer dan een maand goed als je ze in een donkere omgeving aan ca 8°C bewaart.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen