Meest recente artikelen

Onze favoriete ristorantes, trattoria's en osteria's

Échte aanraders!

Onze favoriete ristorantes, trattoria's en osteria's Artikel

Geen land waar eten zo belangrijk is als Italië. Formeel eet je in een ristorante, familiaal in een trattoria waar vaak nog la nonna of mamma in de potten roert of in een osteria als je graag het budget wat in de gaten houdt. Nu ja, intussen loopt het wel een beetje door elkaar heen.

Osteria Romana

Hier eet je volgens insiders de allerbeste pasta carbonara. Niet enkel de chef Filippo La Vecchia straalt pure rock-'n-roll uit, maar ook het zaakje zelf. In dit eclectische interieur ontdek je eigenwijs gebrachte Romeinse klassiekers met een waaier aan cocktails erbij.

Legrandlaan 11, Brussel. osteriaromana.be

Certo

'Faim et soif' is alles wat je leest op de website. Maar dat je hier aan je gourmand-trekken komt, is zo goed als… zeker. Federico Mazzoni neemt je mee op sleeptouw doorheen de traditionele Italiaanse keuken in een superschattige trattoria. Een aanrader is hier de pasta cacio e pepe uit Rome, met een glaasje natuurwijn erbij.

Lang-Levenstraat 48, Elsene. certo.me

Furbetto

Bij Furbetto vind je geen Italianen achter de stoof, wel twee Leuvense vrienden. De passie voor Italië vertaalde zich in een licht, modern zaakje met overheerlijke focaccia, huisgemaakte pasta en bijzondere minestronesoep.

Naamsesteenweg 213, Leuven. furbetto.be

Marina

Al meer dan vijfenveertig jaar straalt Marina aan het Italiaanse firmament in Oostende. Intussen zet dochter Vida het restaurant van haar vader voort. Op de kaart vind je verfijnde gastronomische gerechten met Belgische producten.

Hendrik Baelskaai 7, Oostende. resto-marina.be

Trattoria della mamma

Deze hartelijke winkel en traiteurszaak verwelkomt je 's middags voor de lunch met huisgemaakte pasta's en crostini.

Sint-Pietersnieuwstraat 36, Gent. trattoriadellamamma.be

Bocca Nera

Van foodsharing en aperitivo tot pizza in de houtoven: Bocca Nera laat zich niet in één hokje vangen. Maar met zo'n uitgebreide kaart en wijnassortiment weet je dat je hier niks tekortkomt.

Bonnefantenstraat 8, Hasselt. boccanera.be

De Stadt Van Luijck

Zegt de term Italo-Belgisch je iets? Chef Paolo Pollice combineert zijn Italiaanse roots met de Belgisch-Franse keuken en werkt daarvoor met lokale producten van bij ons.

Schepen Dejonghstraat 12/14, Sint-Truiden. destadtvanluijck.be

Vaste waarden om niet te vergeten

  • La Botte (Siciliaanse gastronomie), Europalaan 99, Genk. labotte.be • Francesco & Julia (toegankelijke bistro), Mechelsesteenweg 76, Antwerpen. francescojulia.be
  • Senzanome (gastronomie), Kleine Zavel 1, Brussel. senzanome.be
  • Da Fellini (trattoria), Fruithoflaan 99, Berchem. dafellini.be

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen