Meest recente artikelen

Onze favoriete pizzeria's

De échte Italiaanse keuken bij ons

Onze favoriete pizzeria's Artikel

Het aantal Italiaanse adressen voor lekkerbekken is gigantisch, ook in België. We nemen je mee naar onze favoriete pizzeria's, met de meest authentieke pizza's.

La Pizza è Bella

In La Pizza è Bella slaat chef Salvatore Santoro als derde generatie pizzaiolo de lucht uit pizza's volgens de authentieke Napolitaanse schiaffo-techniek. Hij werkt nog steeds rechtstreeks samen met lokale telers in Campanië.

Vestigingen in Brussel en Antwerpen. lapizzaebella.be

Guzzi

Gastronomische pizza's eet je bij Guzzi in Leuven. Topchef Felice Miluzzi combineert Italiaanse authenticiteit met creativiteit en Belgische seizoensgebonden ingrediënten.

Frederik Lintsstraat 5, Leuven. ristoranteguzzi.be

Kest è

Onder de blauw-gele wasdraad smul je in het Antwerpse Kest è van pizze dei vicoli, ofwel pizza uit de Napolitaanse steegjes. Een ode aan streetfood én aan de ultieme Italiaanse gastvrijheid.

Lange Koepoortstraat 20, Antwerpen. kesteantwerpen.com

Luca Fabozzi

Luca's pizza's eet je op events in restaurants en bars over heel België. Hij organiseert ook workshops en tegen de zomer opent hij zijn eigen degustatieruimte in Antwerpen. Meer info: lucafabozzi.com

Pizza à volonté

Op deze unieke adresjes eet je heerlijke Napolitaanse pizza's à volonté:

  • Maccione: Authentieke Napolitaanse pizza in een vernieuwend recept. In Hasselt, Tongeren en Luik. maccione-pizzeria.be
  • Sofia: De Belgische Sofie Delbeke serveert eigenwijze pizza's op Napolitaanse wijze. Sint-Maartenskerkhof 8, Kortrijk. pizzeriasofia.be
  • PinsaciTu: Op vakantie in een op-en-top Romeinse cantina met langwerpige knapperige Romeinse pizza's. Amerikaansestraat 89, Elsene. facebook.com/pinsacitu

Romana of Napolitana?

Beide pizza's zijn helemaal anders van stijl. Het deeg van een Romeinse pizza bevat minder water en wordt veel langer op een lagere temperatuur gebakken dan de Napolitaanse. Dat maakt de korst ook een stuk knapperiger. In tegenstelling tot een Romeinse pizza bevat het deeg van een Napolitaanse pizza geen olie.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen