Meest recente artikelen

Zijn peulvruchten uit blik even goed als gedroogde?

Want ze zijn wel handig om tijd te besparen

Zijn peulvruchten uit blik even goed als gedroogde? Artikel

Peulvruchten zijn goed voor ons, maar ze bereiden, daar heb je tijd voor nodig. Kunnen we een shortcut nemen? We vroegen het aan Karolien Olaerts.

Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin, ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen, mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.

“Ik wil vaker peulvruchten eten, maar ze een nacht weken om dan te koken, vind ik te veel gedoe. Zijn peulvruchten uit blik even goed?”

Karolien: “Ik begrijp je! Zelf vind ik het ook een gedoe om peulvruchten te weken. Bovendien denk ik er ook niet altijd tijdig aan. Gelukkig zijn peulvruchten uit blik even voedzaam: ze zijn even rijk aan vezels en plantaardige eiwitten. Hou wel in gedachten dat geconserveerde peulvruchten al gaar zijn. Voeg ze dus steeds pas op het einde van het kookproces toe, enkel opwarmen is voldoende.

Niet alle gedroogde peulvruchten hoef je overigens te weken: linzen zijn een uitzondering! Als je geconserveerde peulvruchten koopt, dan kies je uit ecologische overweging het best voor blik. Doordat blik vele malen lichter is dan glas, is de CO2-impact van blik een stuk kleiner dan die van glas (met uitzondering van statiegeldglas).”

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen