Recept

Pasta met erwtjes, kalkoenfilet en een licht citroensausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke pasta om mee te nemen naar je werk als lunch. 

bereiding
  1. 1

    Snij de roosjes van de broccoli en snij ze in gelijke stukjes. Snij de steel in fijne plakjes. Breng 1 liter water aan de kook met 1 koffielepel zout. Kook de erwtjes en broccoliroosjes en -plakjes 1 minuut. Giet af en laat uitlekken.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Snij de kalkoenfilet in reepjes of blokjes. Verhit een scheutje olijfolie en bak de kalkoenfilet goudbruin, kruid met peper, zout en kippenkruiden.

  3. 3

    Neem de kalkoenfilet uit de pan, voeg een scheutje olijfolie, de sjalot, erwtjes en broccoli toe en bak tot de broccoli beetgaar is. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Pel en plet de knoflook. Rasp de schil van de citroen tot je ½ koffielepel citroenschil hebt. Hak de blaadjes van de dragon fijn. Meng de dragon, de knoflook, de citroenschil en enkele druppels citroensap onder de zure room en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de kalkoenfilet, broccoli en erwtjes.

  6. 6

    Leg alles in een microgolfovenbestendig doosje en beleg met hoopjes zure room. Dek af en bewaar in de koelkast of op een koele plek. Verwarm je pasta vlak voor het serveren 3 tot 4 minuten in de microgolf.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met erwtjes, kalkoenfilet en een licht citroensausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!