Recept

Laagjescake met speculaas uit de airfryer

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Taart uit de airfryer? Ja hoor! 

Opgelet, voor deze taart heb je een grote airfryer nodig waar een springvorm in past of waar een ronde bakvorm als accessoire bij zit.

bereiding
 1. 1

  Maak de cake. Klop de boter met de basterdsuiker tot een romige massa. Klop er de bloem, een voor een de eieren en het vanille-extract door tot je een glad beslag krijgt.

 2. 2

  Giet het beslag in een ingevette en beboterde springvorm of in het bakaccessoire. Bak de cake 45 minuten in de airfryer op 160°C.

 3. 3

  Maak de boterroom: klop de zachte boter luchtig met de mixer, voeg de poedersuiker toe en klop nog 3 minuten. Voeg de speculaaspasta toe en klop nog 4 minuten verder. Voeg een klein beetje heet water toe zodat je een gladde crème krijgt. Doe de boterroom in een spuitzak met een plat spuitmondje.

 4. 4

  Test met een prikker of de cake gaar is. Laat 10 minuten afkoelen, ontvorm de cake en laat 'm volledig afkoelen op een rooster. Snij de cake horizontaal doormidden. Verdeel de helft van de boterroom over het snijvlak van de onderste helft, zet de bovenste helft er weer op en verdeel de rest van de boterroom over de cake. Laat de speculaaspasta lichtjes smelten in de microgolfoven en giet 'm in het midden over de cake. Laat ook wat over de randen druppelen.

 5. 5

  Bestrooi de cake met (witte of melk--)chocoladeschilfers en zet 1 uur in de koelkast voor het serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Laagjescake met speculaas uit de airfryer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!