Meest recente artikelen

Hoe maak je gezonde confituur? En hoe bewaar je hem?

Tips van Karolien Olaerts

Hoe maak je gezonde confituur? En hoe bewaar je hem? Artikel

Heerlijk, zo'n lekker zoete confituur. Maar jammer genoeg zit er vaak veel suiker in verwerkt. Karolien Olaerts deelt hoe je jouw eigen gezondere confituur maakt, met minder suiker maar boordevol smaak. 

Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin. Ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen. Mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies. Hieronder deelt ze haar beste tips om zelf gezonde confituur te maken.

Hoe maak je gezonde confituur?

Karolien: "In klassieke confituur zit erg veel suiker. Prima om af en toe van te genieten, maar als je er graag dagelijks van eet, kan een alternatief misschien wel interessant zijn. Tegenwoordig vind je al heel wat suikerarme soorten op de markt, die gaan tot wel 81% fruit, maar daar merk je qua smaak en textuur niets van! Wil je graag zelf aan de slag gaan met nog minder suiker, dan is een gezonde confituur zoals chiajam een geweldig alternatief. Hierbij pureer je het (zachte) fruit, om het dan te binden met chiazaad. Doordat het fruit niet gekookt is, blijven de vitamines beter behouden. Ideaal ook voor kleine kinderen!"

Zo maak je confituur met chiazaad

Hoe bewaar je hem?

Karolien: “Je kunt de chiajam een week bewaren in de koelkast of enkele maanden in de diepvriezer. Wanneer je hem ontdooit, kan de textuur wat klonterig lijken. Je krijgt weer een smeuïge jam door er even met een staafmixer doorheen te gaan.”

Meer recepten voor suikerarme confituur

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen