Meest recente artikelen

Hoe zet je elke dag een voedzaam ontbijt op tafel?

Oók op drukke dagen

Hoe zet je elke dag een voedzaam ontbijt op tafel? Artikel

Een voedzaam ontbijt is een gezonde start van je dag, maar op drukke dagen komt het er niet van. Herkenbaar? Karolien Olaerts heeft tips voor jou.

Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin, ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen, mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.

Het lukt me niet om 's ochtends een voedzaam ontbijt op tafel te zetten. Help!

Karolien: "Ga voor meal prep! Dat houdt in dat je vooraf voedzame maaltijden bereidt waar je dan dagen van kan genieten en zo heel wat tijd kunt uitsparen. We denken bij deze trend vaak aan het avondmaal, maaris het ontbijt je zwakke moment, geef jezelf dan een duwtje in de rug door te ontbijt-preppen.Nudgingheet die techniek, en ik ben een heel grote fan van dat principe, dat ik uitgebreid beschrijf in mijn eerste boek, 'Gewoon gezond – Eet volgens je buikgevoel'.

Pas eenvoudige trucjes toe, waardoor de meest voedzame keuze ook echt een makkelijke keuze is.

  • Bananenbrood kun je bijvoorbeeld makkelijk vooraf maken, in sneetjes invriezen en dan elke ochtend enkele sneetjes ontdooien in de microgolf en hup: je hebt een ideaal ontbijtje voor onderweg.
  • Een alternatief dat ik zelf vaak toepas, zijn smoothies. Ook ik heb vaak geen tijd om rustig te ontbijten met een uitgebreide yoghurt-haverkom, terwijl ik toch nood heb aan voldoende voedingsstoffen en energie 's ochtends. Een smoothie is dan lekker en praktisch, en zit bomvol smaak. Bovendien neem je 'm makkelijk mee in een thermos. In mijn boek 'Smaakvol'vind je verschillende recepten die lekker, verzadigend en voedzaam zijn.
  • Ookovernight oatszijn een fantastisch alternatief: lekker, snel klaar en je kunt op zondag al bokaaltjes klaarzetten in je koelkast voor de rest van de week."

Hier vind je wat extra inspiratie van Libelle Lekker

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen