Meest recente artikelen

Moussaka maken: dankzij deze tips en recepten lukt het altijd

Testkeuken

Moussaka maken: dankzij deze tips en recepten lukt het altijd Artikel

Moussaka maken is altijd een goed idee. Het valt bij iedereen in de smaak, 't is niet zo moeilijk om te maken én je brengt er de zon mee in huis. Wij verzamelden onze beste tips en recepten.

Moussaka is een échte Griekse klassieker. Dankzij deze handleiding lukt het jou keer op keer om de lekkerste moussaka te maken.

Dé smaakmakers voor moussaka

  • Kaneel: kaneel geeft je moussaka een exotische toets. Haal het stokje eruit voor het bakken in de oven.
  • Komijn: nog zo'n exotische specerij die perfect in een moussaka past.
  • Oregano: verse oregano is heerlijk om je mediterrane gerechten mee af te werken. Gedroogde oregano geeft je tomatensaus smaak.
  • Nootmuskaat: nootmuskaat geeft je bechamelsaus diepte.
  • Rode wijn: gehakt dat geblust is met rode wijn, smaakt veel lekkerder door.
  • Marjolein: dit kruid is familie van oregano en is zowel vers als gedroogd lekker.
  • Suiker: een snuif suiker in je tomatensaus breekt de zuurtegraad van je tomaten af en zorgt voor een rijke, vollere smaak.

Tips van de chefs

  • Jamie Oliver: "Strooi net voor het bakken geraspte kefalotyri (een harde Griekse schapenkaas) of pecorino over de moussaka."
  • Jeroen Meus: "Je kunt de aubergines grillen of kleuren in wat olijfolie en de aardappelen eerst even garen voor je ze in plakjes snijdt, maar je kunt ze evengoed rauw in de oven steken."
  • Nigella Lawson: "Maak je bechamelsaus nog rijker door er op het einde twee losgeklopte eieren aan toe te voegen."

Serveertip

Geef bij de moussaka een fris slaatje van kleine blokjes komkommer, tomaat, gele en rode paprika en rode ui, met een dressing van olijfolie, zout, peper en oregano. Drink er een lekker glas Griekse wijn bij. En nee, dat hoeft niet per se retsina te zijn.

Moussaka maken: het basisrecept

Wil je dit recept bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Weg met de restjes

Moussaka kun je ook met restjes maken. Heb je een lamsgebraad gemaakt en heb je er nog wat van over? Snij het in heel kleine stukjes en verwerk het in de moussaka. Een restje koude aardappelen in de koelkast? Ook een ideale basis!

Liever een slanke moussaka?

Je kunt je moussaka ook lichter bereiden. Ontdek hieronder onze beste recepten om een slanke moussaka te maken.

Moussaka 4x anders

Eens je de basis onder de knie hebt, kun je experimenteren met verschillende varianten. Probeer zeker deze recepten eens uit!

 

Beter bewaren

Maak dubbel zoveel moussaka en vries ‘m in in vuurvaste eenpersoonsschaaltjes. Zo heb je altijd een portie in huis voor hongerige huisgenoten. Je kunt moussaka tot drie maanden in de diepvries bewaren. Moussaka kun je, na maximaal twee uur afkoelen, twee dagen in de koelkast bewaren.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen