Snelle moussaka
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Snelle moussaka

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Griekse klassieker

bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergines, snij ze in de lengte in dunne plakken. Bestrooi ze met zout. Leg ze 10 minuten in een vergiet. Spoel ze af met koud water. Dep ze goed droog. Bak ze in een koekenpan in flink wat olijfolie, een paar minuten aan elke kant. Laat ze opdrogen op keukenpapier.

  2. 2

    Schil de aardappelen, snij ze in fijne plakken. Kook ze 5 minuten in gezouten water. Laat ze wat opdrogen op het vuur.

  3. 3

    Pel en snipper de ui fijn.

  4. 4

    Bak het gehakt rul in 1 el olijfolie. Doe er de uisnippers bij. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Laat de boter smelten. Strooi er de bloem bij en roer glad. Schenk er in een straaltje de melk bij en laat de bechamelsaus op een zacht vuur indikken. Voeg er de tomatenpuree aan toe. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Schep de helft van de saus in een grote ovenschaal. Vul ze verder met laagjes aubergine, aardappelen en gehakt. Lepel er de rest van de saus over.

  7. 7

    Zet 30 minuten in de oven op 180 °C. Werk af met vers basilicum en dien op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergines, snij ze in de lengte in dunne plakken. Bestrooi ze met zout. Leg ze 10 minuten in een vergiet. Spoel ze af met koud water. Dep ze goed droog. Bak ze in een koekenpan in flink wat olijfolie, een paar minuten aan elke kant. Laat ze opdrogen op keukenpapier.

  2. 2

    Schil de aardappelen, snij ze in fijne plakken. Kook ze 5 minuten in gezouten water. Laat ze wat opdrogen op het vuur.

  3. 3

    Pel en snipper de ui fijn.

  4. 4

    Bak het gehakt rul in 1 el olijfolie. Doe er de uisnippers bij. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Laat de boter smelten. Strooi er de bloem bij en roer glad. Schenk er in een straaltje de melk bij en laat de bechamelsaus op een zacht vuur indikken. Voeg er de tomatenpuree aan toe. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Schep de helft van de saus in een grote ovenschaal. Vul ze verder met laagjes aubergine, aardappelen en gehakt. Lepel er de rest van de saus over.

  7. 7

    Zet 30 minuten in de oven op 180 °C. Werk af met vers basilicum en dien op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.