Bechamelsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bechamelsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dé saus die je als Belg onder de knie moet hebben!

bereiding
  1. 1

    Maak een roux van de boter en de bloem.

  2. 2

    Kook de melk (om klonters in de saus te vermijden) en voeg beetje bij beetje bij de roux, onder voortdurend roeren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat nog een kwartier zachtjes sudderen.

  3. Tip

  4. 3

    Béchamelsaus wordt nog smeuïger wanneer vlak voor het opdienen een eierdooier of een klontje roomboter door de saus wordt geroerd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak een roux van de boter en de bloem.

  2. 2

    Kook de melk (om klonters in de saus te vermijden) en voeg beetje bij beetje bij de roux, onder voortdurend roeren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat nog een kwartier zachtjes sudderen.

  3. Tip

  4. 3

    Béchamelsaus wordt nog smeuïger wanneer vlak voor het opdienen een eierdooier of een klontje roomboter door de saus wordt geroerd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.