Moussaka met pompoen en champignons
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Moussaka met pompoen en champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt de moussaka ook in één grote schaal maken. Dan moet hij wel 5 à 10 minuten langer in de oven. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de pompoen in blokjes. Borstel de champignons schoon. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Rist de naaldjes van de takjes rozemarijn.

  2. 2

    Fruit de ui en de knoflook in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de pompoenblokjes en de rozemarijnnaaldjes toe. Laat zachtjes stoven. Voeg de room toe en roer om.

  3. 3

    Beboter 4 individuele ovenschoteltjes. Leg afwisselend de aardappelplakjes en de gehakt-pompoenmengeling erin. Verdeel er de champignons over en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verkruimel de feta over de moussaka. Zet de ovenschaaltjes 35 tot 45 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de pompoen in blokjes. Borstel de champignons schoon. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Rist de naaldjes van de takjes rozemarijn.

  2. 2

    Fruit de ui en de knoflook in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de pompoenblokjes en de rozemarijnnaaldjes toe. Laat zachtjes stoven. Voeg de room toe en roer om.

  3. 3

    Beboter 4 individuele ovenschoteltjes. Leg afwisselend de aardappelplakjes en de gehakt-pompoenmengeling erin. Verdeel er de champignons over en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verkruimel de feta over de moussaka. Zet de ovenschaaltjes 35 tot 45 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.