Recept

Moussaka met savooikool, zoeteaardappelplakjes en cottagecheese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor deze gezonde moussaka met zoete aardappel en savooikool heb je slechts 25 minuten voorbereidingstijd nodig. De oven doet de rest van het werk.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de tomatensaus. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de ui en de knoflook in aan. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed om. Voeg de zongedroogde tomaatjes, de oregano en het gerookt paprikapoeder toe. Roer goed en voeg de tomatenblokjes toe. Laat 20 minuten op een zacht vuur sudderen. Kruid met peper en zout. Eventueel kun je een klein snuifje suiker of ketchup toevoegen voor een zoete toets.

  2. 2

    Bak het gehakt rul in een pan zonder vetstof, kruid het met een snuifje kaneel en komijn en laat het uitlekken op keukenpapier. Spoel de savooikool, verwijder de harde nerven en blancheer de bladeren 5 minuten kort in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze uitlekken op keukenpapiers. Schil de zoete aardappelen en snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes.

  3. 3

    Lepel op de bodem van een rechthoekige ovenschaal een laagje tomatensaus. Verdeel er een laag gehakt over en leg er een laagje savooikool op. Duw goed aan. Verdeel er een laagje zoete aardappel over. Herhaal.

  4. 4

    Meng de cottagecheese met de geraspte mozzarella en een snuifje zout en lepel het mengsel over de zoeteaardappelplakjes. Strijk het goed uit en gaar de schotel 30 minuten in de oven. Neem de moussaka uit de oven en werk hem af met de gesnipperde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!