Recept

Moussaka met yoghurttopping

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergines en snij ze in de lengte in plak- ken van ± 0,5 cm. Bestrooi ruim met zout en leg ze op keukenpapier. Zet ze een half- uur weg.

  2. 2

    Fruit de ui zacht en lichtbruin. Voeg de peterselie en de knoflook toe. Voeg het vlees toe en bak het rul. Voeg het kaneel- poeder, de laurier en de oregano toe. Be- strooi met peper en zout en schenk er de wijn bij. Roer het geheel goed los. Voeg de tomatenpassata toe en laat een halfuur onafgedekt pruttelen.

  3. 3

    Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van ± 0,5 cm. Roerbak ze enkele minuten in olijfolie, schep ze op keukenpapier en bestrooi met zout. Laat uitlekken. Spoel de aubergines en knijp het overtollige vocht er goed uit. Bak ze in dezelfde pan als de aardappelen.

  4. 4

    Klop de eieren los, los het maiszetmeel op met een beetje yoghurt en mix het met de rest van de yoghurt, de eieren en de ge- raspte parmezaan.

  5. 5

    Schik een derde van de aubergineplakken op de bodem van een beboterde oven- schaal, beleg met de helft van de aardappe- len en het gehakt. Herhaal en eindig met een laag aubergineplakjes. Schep er de yoghurt op en werk af met oregano en kaneelpoeder. Zet 45 minuten in de oven of tot de toplaag goudbruin wordt. Werk af met verse oregano en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Moussaka met yoghurttopping

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!