Recept

Moussaka met lamsgehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker voor heel de familie!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de knoflook en de rode ui en fruit in olijfolie. Doe het lamsgehakt erbij en bak rul. Kruid met komijn, oregano en marjolein. Snipper de stengels selder fijn. Schil de wortelen met een dunschiller en snij in dunne plakjes.

  2. 2

    Verhit olie in een pan en stoof de selder en de wortelen gaar. Meng ze door het gehakt, doe de rode wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Lepel de tomatenpuree door het gehakt, doe de tomatenpulp en het kaneelstokje erbij en laat een uurtje pruttelen.

  3. 3

    Spoel de aubergine en de courgette en snij in dunne ronde plakken. Bestrooi de aubergine royaal met zout en laat zo'n 15 minuten rusten. Spoel en dep droog.

  4. 4

    Maak intussen de bechamelsaus. Smelt de boter op een zacht vuur. Roer er de bloem door en laat even 'drogen' zodat de bloemsmaak verdwijnt. Giet er de melk bij en klop goed met een klopper zodat de saus niet aanbrandt. Breng zachtjes aan de kook, zo krijg je een mooie gebonden bechamelsaus.

  5. 5

    Schil de aardappelen en snij in flinterdunne plakjes.

  6. 6

    Schik er de resterende courgette en aubergine op en sluit af met een laagje aardappelen. Overgiet nogmaals met bechamelsaus. Rasp of schaaf de schapenkaas over de moussaka en laat 45 minuten garen in de oven. Werk af met takjes oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Moussaka met lamsgehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!