Moussaka met bloemkoolbechamel en tomaat
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Moussaka met bloemkoolbechamel en tomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Maak eens een roux op basis van bloemkool. Weinig calorieën, veel smaak!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C. Verwijder met een aardappelmesje de stronk uit de bloemkool. Stoom of kook de bloemkool gaar.

  2. 2

    Mix de bloemkool in een blender met de rijstmelk en de olijfolie. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng het bloemkoolmengsel met de helft van de gratinkaas.

  3. 3

    Snij de aubergine in plakken van zo'n halve centimeter dik en gril ze in een grillpan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Snij de tomaten in plakken van 1 cm dik.

  4. 4

    Fruit de sjalot en de knoflook in wat olijfolie, voeg het gehakt toe en bak rul.

  5. 5

    Neem vier kleine ovenschaaltjes of een grote ovenschaal. Stel de moussaka samen: maak laagjes van de aubergine, de tomaat, de bechamel en het gehakt. Strooi er de rest van de kaas over en gratineer 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C. Verwijder met een aardappelmesje de stronk uit de bloemkool. Stoom of kook de bloemkool gaar.

  2. 2

    Mix de bloemkool in een blender met de rijstmelk en de olijfolie. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng het bloemkoolmengsel met de helft van de gratinkaas.

  3. 3

    Snij de aubergine in plakken van zo'n halve centimeter dik en gril ze in een grillpan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Snij de tomaten in plakken van 1 cm dik.

  4. 4

    Fruit de sjalot en de knoflook in wat olijfolie, voeg het gehakt toe en bak rul.

  5. 5

    Neem vier kleine ovenschaaltjes of een grote ovenschaal. Stel de moussaka samen: maak laagjes van de aubergine, de tomaat, de bechamel en het gehakt. Strooi er de rest van de kaas over en gratineer 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.