Meest recente artikelen

Mosterdsaus maken: zo doe je het

Lekker zelfgemaakt

Mosterdsaus maken: zo doe je het Artikel

Mmm, mosterdsaus! Het is een fijne toevoeging aan veel gerechten en bovendien is het helemaal niet moeilijk om een lekkere mosterdsaus te maken. Zo doe je het.

Mosterdsaus is een van de makkelijkste sauzen die je kunt maken. Er zijn natuurlijk zoveel recepten als er chefs zijn (ook op onze website vind je er verschillende), maar wij kozen voor jou een eenvoudig recept uit en maakten daar deze video bij. Het volledige recept vind je onder de video.

Mosterdsaus maken: zo doe je dat

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo's.

  1. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en roer goed om. Laat goed heet worden.
  2. Voeg al roerend met een klopper de melk toe en laat indikken.
  3. Roer de mosterd los in de azijn, roer dit door de saus. Met de hoeveelheid mosterd kun je variëren naar smaak.
  4. Kruid met peper en zout en werk verder af met bieslookringetjes.

Dit is het hele recept 👇

 

Welke mosterd moet ik gebruiken?

Da’s simpel: de mosterd die jij het lekkerste vindt. Of dat nu een zoete mosterd, een pittige dijonmosterd of een ambachtelijke graanmosterd is. Met een fijne mosterd wordt je saus helemaal glad, met graanmosterd krijgt ze wat meer textuur. Een mosterdsaus is meestal bedoeld om pit te geven aan een gerecht, wees dus niet bang om een scherpere mosterd te gebruiken: een zoete mosterd geeft veel minder smaak.

Waar is zo’n warme mosterdsaus lekker bij?

Mosterdsaus geeft pit aan een stukje witte vis, varkensgebraad, mignonette of varkenshaasje, kip … Mosterd is een plant uit de brassicafamilie en verwant met kolen. Geen wonder dus dat een mosterdsausje het ook heel goed doet bij bereidingen met bloemkool, spruitjes, witte kool … Maar ook prei, champignons en andijvie zijn lekker met mosterdsaus.

Hier zijn alvast wat suggesties. Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen