Varkensgebraad met prei, raapjes en mosterdroomsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkensgebraad met prei, raapjes en mosterdroomsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter in een braadpan. Laat het gebraad rondom goudbruin kleuren en kruid met peper en zout. Pel de zilveruitjes. Snij de preiwitten elk in drie stukken. Doe de uitjes en de prei bij het vlees in de pan, overgiet met de helft van de witte wijn. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur ongeveer 1 uur stoven.

  2. 2

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken. Schil de raapjes, snij ze in parten. Doe de aardappelen, de raapjes en de rest van de wijn bij de prei en uitjes en laat nog 20 minuten verder garen.

  3. 3

    Haal het vlees en de groenten uit de pan. Laat 10 à 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. Doe de room in de pan en laat 10 minuten inkoken. Haal de saus van het vuur en roer er de mosterd en de eidooiers door. Breng op smaak met peper en zout en werk de saus af met gesnipperde bieslook.

  4. 4

    Snij het gebraad in plakken en serveer met de aardappelen en de groenten. Geef de mosterdsaus er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter in een braadpan. Laat het gebraad rondom goudbruin kleuren en kruid met peper en zout. Pel de zilveruitjes. Snij de preiwitten elk in drie stukken. Doe de uitjes en de prei bij het vlees in de pan, overgiet met de helft van de witte wijn. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur ongeveer 1 uur stoven.

  2. 2

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken. Schil de raapjes, snij ze in parten. Doe de aardappelen, de raapjes en de rest van de wijn bij de prei en uitjes en laat nog 20 minuten verder garen.

  3. 3

    Haal het vlees en de groenten uit de pan. Laat 10 à 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. Doe de room in de pan en laat 10 minuten inkoken. Haal de saus van het vuur en roer er de mosterd en de eidooiers door. Breng op smaak met peper en zout en werk de saus af met gesnipperde bieslook.

  4. 4

    Snij het gebraad in plakken en serveer met de aardappelen en de groenten. Geef de mosterdsaus er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.