Bloemkooltoast met gebakken champignons en een mosterdsausje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bloemkooltoast met gebakken champignons en een mosterdsausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Champignons zijn één van de favoriete groenten van Pascale Naessens. Ons Libelle Lekker team ging ermee aan de slag en bedacht deze bloemkooltoast met champignons.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bloemkool in plakken van 5 tot 8 mm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Bak 25 à 35 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak voor het mosterdsausje eerst mayonaise met de eidooier, de olie en het citroensap. Meng er de graanmosterd door.

  3. 3

    Pel en plet de knoflook. Bak de champignons samen met de knoflook in een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Leg onderaan op elk bord een bloemkooltoast, beleg met gebakken champignons en serveer met de mosterdmayonaise. Werk af met peterselie en citroenpartjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bloemkool in plakken van 5 tot 8 mm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Bak 25 à 35 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak voor het mosterdsausje eerst mayonaise met de eidooier, de olie en het citroensap. Meng er de graanmosterd door.

  3. 3

    Pel en plet de knoflook. Bak de champignons samen met de knoflook in een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Leg onderaan op elk bord een bloemkooltoast, beleg met gebakken champignons en serveer met de mosterdmayonaise. Werk af met peterselie en citroenpartjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.