Recept

Tongrolletjes in papillot met garnaaltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ja, dit is light! Van zeetong op Oostendse wijze naar tongrolletjes in papillot met garnaaltjes. Geen 905kcal maar 470kcal!

Diëtiste Nathalie Ameloot: "Je maakt je gerechtje nog gezonder door zelf bouillon te trekken op basis van groenten, tijm, laurier, visgraten en pantsers van garnalen. Gekochte fond of bouillon bevat meestal veel zout."

bereiding
  1. 1

    Maak de champignons schoon, snij ze in plakjes. Halveer de citroen en pers 'm uit. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de visfilets met peper en zout en rol ze op met de witte kant naar buiten.

  2. 2

    Leg 4 vellen bakpapier open. Leg op elk vel een handvol plakjes champignons en 3 tongrolletjes. Besprenkel met wat citroensap en sluit de papillot zoals een snoepje. Bind toe met keukentouw. Zet de papillotten 8 à 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Pel de tomaten, snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot in wat olie. Blus met de visfumet en witte wijn en roer goed om. Laat 5 minuten garen, tegen de kook aan. Voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje tot sausdikte indikken (bind indien nodig nog wat bij met maïszetmeel). Passeer de saus door een zeef en breng op smaak met peper en zout. Voeg van het vuur de dille, tomatenblokjes en garnalen toe.

  4. 4

    Leg de papillotten opengevouwen op de borden. Werk af met de saus, wat extra garnalen en extra dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tongrolletjes in papillot met garnaaltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!