Recept

Bloemkool-parmezaanpuree met olijven en rogvleugel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Stoemp hoeft niet altijd helemaal gladgepureerd te zijn. Bij deze bloemkoolstoemp serveren we bijvoorbeeld nog wat gebakken bloemkoolroosjes voor extra beet.

bereiding
  1. 1

    Hak de peterselie tot je 2 eetlepels hebt. Hak de olijven grof. Pel en plet 1 teentje knoflook en meng met 2 eetlepels olijfolie, de olijven, de kappertjes, de gehakte peterselie en het sap van ½ citroen en zet in de koelkast.

  2. 2

    Snij de roosjes van de bloemkool en spoel ze. Pel en plet een teentje knoflook. Doe 1 eetlepel olijfolie, de bloemkoolroosjes en de knoflook in een pan, bak enkele minuten aan. Kruid met peper en zout, voeg een scheut water toe en dek af tot de bloemkoolroosjes gaar zijn. Haal het deksel van de pan en laat al het vocht verdampen en de bloemkool lichtjes kleuren.

  3. 3

    Schil en spoel de aardappelen en kook ze gaar. Pureer de aardappelen met de helft van de bloemkool, meng met een scheut melk, 3 à 4 eetlepels olijfolie en 80 g geraspte parmezaan. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bak de rogvleugels in een scheut olijfolie aan beide kanten 3 minuten en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de bloemkoolstoemp met extra stukjes gebakken bloemkool, de rogvleugel en de olijven-peterseliemengeling. Serveer met partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkool-parmezaanpuree met olijven en rogvleugel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!