Recept

Fishsticks van heek met aardappelsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zelfgemaakte fishsticks zijn van goede kwaliteit en overheerlijk. Een echte kinderfavoriet en klaar in 30 minuten!

bereiding
  1. 1

    Boen de aardappelen zonder te schillen schoon. Snij ze in blokjes. Kook ze gaar in gezouten water met een scheutje azijn. Spoel de radijzen en komkommer. Snij de radijzen in kwartjes en de komkommer in kleine blokjes. Snipper de bieslook fijn. Snij de lente-ui en de rode ui in fijne ringen.

  2. 2

    Meng de mayonaise met de zure room, kruid met peper en zout. Voeg de bieslook toe. Meng de afgekoelde aardappelblokjes met de radijzen en komkommer en spatel er de dressing van zure room door. Doe de aardappelsalade in een grote serveerschaal, strooi er de lente-ui en rode ui over en werk af met enkele basilicumblaadjes. Zet koel weg.

  3. 3

    Klop de eiwitten los in een diep bord. Vul een ander diep bord met bloem en nog een ander diep bord met de panko. Dep de visfilets droog met keukenpapier. Wentel ze eerst door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door de panko. Paneer zo alle filets.

  4. 4

    Bak de stukjes vis in ruim wat boter en olijfolie goudbruin langs beide kanten. Gebruik een spatel om te draaien: heek heeft een zachte structuur en zou anders kunnen breken. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Serveer de fishsticks met de aardappelsalade met een citroenpartje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fishsticks van heek met aardappelsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!