Sliptong gevuld met krab
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sliptong gevuld met krab

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de tongfilets droog met keukenpapier. Maak het uitgelekte krabvlees los in een mengkom. Voeg de eidooier, het brood­ kruim en de gehakte peterselie toe. Kruid met peper en zout en meng goed.

  2. 2

    Lepel over elke tongfilet een portie van de krabvulling en vouw toe, zet vast met een prikker. Kruid met peper en zout en zet de rolletjes in een beboterde ovenschaal.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot, verdeel over de ovenschaal. Leg wat vlokjes boter op de vis, schenk er de wijn rond en zet 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak de lamsoor en zeekraal schoon. Spoel de citroen en snij in partjes. Stoof de lamsoor en zeekraal heel kort in olijfolie, kruid met peper. Serveer de gevulde slip­ tongen met de lamsoor, zeekraal en een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de tongfilets droog met keukenpapier. Maak het uitgelekte krabvlees los in een mengkom. Voeg de eidooier, het brood­ kruim en de gehakte peterselie toe. Kruid met peper en zout en meng goed.

  2. 2

    Lepel over elke tongfilet een portie van de krabvulling en vouw toe, zet vast met een prikker. Kruid met peper en zout en zet de rolletjes in een beboterde ovenschaal.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot, verdeel over de ovenschaal. Leg wat vlokjes boter op de vis, schenk er de wijn rond en zet 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak de lamsoor en zeekraal schoon. Spoel de citroen en snij in partjes. Stoof de lamsoor en zeekraal heel kort in olijfolie, kruid met peper. Serveer de gevulde slip­ tongen met de lamsoor, zeekraal en een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.