Recept

Prei-hamrolletjes met kaassaus en kruidenpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke variant op de traditionele witloofgratin. Gebruik eens stronkjes prei in plaats van stronkjes witloof in je hamrolletjes. Dit winterse ovengerechtje is bovendien goedkoop: je zet het al voor 2,50 euro per persoon op tafel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in kokend gezouten water. Giet af, laat even drogen op het vuur en schud op. Pureer ze met de melk, de boter, de nootmuskaat, peper en zout. Spoel de bieslook en laat goed uitlekken. Snipper de kruiden en schep ze door de puree.

  2. 2

    Maak de prei schoon en snij ’m in stukken van zo’n 8 cm lang. Snij de ham overlangs doormidden. Zet een pan op het vuur met wat boter en een scheutje water en stoof de prei erin. Haal de stukken prei uit de pan, laat ze goed uitlekken en rol ze in een plakje ham.

  3. 3

    Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer goed tot een roux. Giet de melk erbij en klop stevig tot je een gladde witte saus hebt. Roer de helft van de kaas door de saus, van het vuur. Schik de rolletjes in een ovenschaaltje, overgiet met de saus en bestrooi met de resterende kaas. Zet de rolletjes 20 minuten in de oven tot je een mooi korstje hebt.

  4. 4

    Haal uit de oven en serveer er de bieslookpuree bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Prei-hamrolletjes met kaassaus en kruidenpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!