Recept

Kaassaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk smeuïge kaassaus is zoveel beter als je ze zelf maakt: makkelijk en veel lekkerder dan saus uit een pakje.

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en laat het mengsel (of de roux) al roerend met een klopper goed warm worden.

  2. 2

    Voeg beetje bij beetje al roerend de melk toe en laat indikken.

  3. 3

    Haal de pan van het vuur en voeg de gemalen kaas toe. Roer tot de kaas gesmolten is. Doe dit niet op het vuur, dan kan de saus schiften.

  4. 4

    Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaassaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!