Meest recente artikelen

4x lokale kaasmakerijen

Lekker van bij ons

4x lokale kaasmakerijen Artikel

Ben jij dol op kaas? Dan kan een bezoekje aan deze vier kaasmakerijen zeker niet ontbreken. Je leert er alles over verschillende zuivelproducten, van verse melk tot lekkere lokale kazen.

Polle (Lichtaart)

Paul D'Haene is samen met zijn vrouw Veerle oprichter van Polle Geitenkaas. Vorig jaar gaf hij de fakkel door aan zijn zoon Sam. Op hun boerderij vind je verse geitenmelk van de tap, naast hun geitenkazen en andere lokale specialiteiten.

Eerselingenstraat 36, 2460 Lichtaart – polle.be

Baliehof (Jabbeke)

Baliehof in Jabbeke staat bekend om z'n artisanale zuivelproducten: van verse melk en yoghurt over plattekaas en pudding tot lokale kazen. Die koop je in de hoevewinkel of via de webshop. Je kunt ook een bezoek brengen aan de boerderij en afsluiten met een heerlijke kaasplank.

Gistelsteenweg 577, 8490 Jabbeke – baliehof.be

De Moerenaar (Veurne)

De Moerenaar in Veurne speelt graag in op beleving. Je kunt een bezoek plannen met een zuiveldessert, picknick of kaasmaaltijd erbij.

Middenweg 7, 8630 Veurne – demoerenaar.be

De Zuivelarij (Berlare)

Bij De Zuivelarij in Berlare kun je terecht voor een rondleiding in de kaasmakerij. Nadien proef je van viVie-kaas met muskaatdruiven en dragon, rijkelijk gegarneerde labneh met platbrood, gebakken gnudi van ricotta van Beloumi en Berloumifrietjes.

Galgenbergstraat 54, 9290 Berlare – dezuivelarij.be

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen