Vraag het aan de beenhouwer: wat is Ardens gebraad?
Aha!
De zoektocht naar een lekker stukje gebraad, kan keuzestress veroorzaken. Orloff, lam, rund, kalkoen… En dan is er ook nog deze klassieker: Ardens gebraad. Maar wat is dat juist?
Wil je Ardens gebraad klaarmaken? Dan doorzoek je vast tevergeefs je kookboeken. Het is namelijk geen keukenbereiding of recept. Het echte werk ligt bij de slager.
Wat is Ardens gebraad?
Het gebraad van varkensvlees heeft een typische smaak. Dat komt omdat het licht gepekeld en gerookt wordt. Dat gebeurt bij de beenhouwer. Het enige wat jij moet doen is dus je bestelling plaatsen. Daarna bereid je het zoals varkensgebraad. Soms wordt er ook everzwijn voor gebruikt. Het wordt vaak geserveerd met mosterd of mosterdsaus. Het gebraad combineert ook goed met champignons, worteltjes en broccoli. Serveer er puree of kroketjes bij.
Iets anders proberen?
Probeer dan deze recepten voor varkensgebraad.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!