Meest recente artikelen

Hoe maak je geklaarde boter?

Klaar je boter in 6 makkelijke stappen

  • Deel dit artikel:
Hoe maak je geklaarde boter? How to's

Chefs zweren erbij, maar voor de meesten onder ons blijft boter gewoon boter, toch? Maar boter klaren loont, want daardoor krijg je een zuiverdere vloeistof met een aantal extra voordelen.

Geklaarde boter is pure vetstof, zonder eiwitten, melkbestanddelen en water.

Handig want

  • je kunt er vis of vlees bakken op een erg hoog vuur, zonder dat de boter verbrandt
  • zo kun je ook met een lactose-intolerantie boter gebruiken

Geklaarde boter is ideaal

Je maakt het supermakkelijk zelf én het blijft zeker twee maanden goed.

Hoe maak je geklaarde boter?

Hoe maak je geklaarde boter? 2

1. Doe 250 g ongezouten boter in een pan en laat smelten op een middelhoog vuur.

2. Laat de boter goed heet worden.

3. Verwijder de eiwitten met een schuimspaan en zet het vuur wat lager. Laat nog 10 à 15 minuten pruttelen totdat je een bruine laag op de bodem ziet. Dat zijn de melkbestanddelen. Haal van het vuur en roer niet.

4. Giet de geklaarde boter door een zeefdoek in een bokaaltje.

5. De melkbestanddelen blijven plakken aan de zeefdoek.

6. De geklaarde boter is nu helemaal klaar. Sluit het bokaaltje goed af en bewaar het op een koele, donkere plek.

Probeer deze recepten met geklaarde boter

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Steak bearnaise met gebakken krieltjes en boontjes

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Rogpakketje met hollandaisesaus en mosseltjes

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Belgische klassiekers: Asperges op z'n Vlaams

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Tournedos met bearnaise en pommes duchesse

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Asperges met ham, ei en geklaarde boter

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen