Meest recente artikelen

Hoe maak je pepersaus?

Supersnel, superlekker!

Hoe maak je pepersaus? How to's

Een steak is sowieso lekker, maar een zelfgemaakte pepersaus geeft 'm nét dat tikkeltje extra. Nog beter: deze saus is makkelijk zelf te maken en snel klaar. Wij serveren je de beste tips voor een lekkere pepersaus!

Een pepersaus is makkelijk te maken en je kunt ze bovendien volledig aanpassen volgens je eigen smaak. Het is natuurlijk een van de lekkerste sauzen bij steak. Met onze tips en de video hieronder serveer je biefstuk en andere gerechten met een perfecte pepersaus, net zoals op restaurant.

Zoveel soorten peper

Een eerste belangrijk ingrediënt is natuurlijk de peper, Die speelt in vele gerechten een hoofdrol, net zoals bij dit klassieke vleesgerecht. Er zijn verschillende soorten: zwart, wit, rood, groen… Welke peper kies je nu het best?

  • Zwarte peper komt het meest voor en wordt het vaakst gebruikt. Hij smaakt namelijk goed bij heel veel gerechten. Het  allerlekkerst is zwarte peper bij rood vlees, rund, wild en kip.
  • Witte peper is ietwat milder dan de zwarte peper. Witte peper wordt dikwijls gebruikt voor soepen en sauzen.
  • Rode peper heeft dan weer een citrusachtige smaak. Hij is daarom heel erg lekker bij visgerechten.
  • Voor deze saus kies je de groene peper. Deze peperbolletjes zijn iets pittiger. Daarom is het verstandig om ze te blussen met cognac, witte wijn of room. Dat neemt de smaak niet weg, maar maakt het geheel wat milder. De smaak van groen peper is neutraal en matcht prima met zowat elk gerecht.

Let wel: neem niet de gedroogde peperbolletjes om te malen maar de verse. Deze onrijpe groene peperbolletjes worden bewaard op water of azijn. Dat maakt ze uiterst geschikt voor de saus.

Wanneer voeg je welk ingrediënt toe?

  • Easy: je volgt gewoon de video en het recept. Maar de algemene regel is dat je alcohol (hier cognac) voor alle andere ingrediënten toevoegt. Deze moet namelijk volledig kunnen verdampen.
  • Heb je de peper toegevoegd? Kruiden geven langzaam hun smaak af. Wacht daarom een kwartiertje voor je proeft en gaat bijkruiden. Dat geldt trouwens niet voor zout, daarbij proef je meteen hoe het zit.

Bekijk stap voor stap hoe je pepersaus maakt

 

Het ultieme recept voor pepersaus

Lees het recept nog 'ns na,  bak de steak volgens de gewenste cuisson en serveer met deze perfect bereide pepersaus.

Probeer ook ‘ns deze recepten met pepersaus

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen