Meest recente artikelen

Hoe maak je pepersaus?

Superlekker en supersnel klaar!

  • Deel dit artikel:
Hoe maak je pepersaus? How to's

Een steak is sowieso lekker, maar verse pepersaus geeft 'm nét dat tikkeltje extra. En helemaal leuk: het is makkelijk te maken en snel klaar. Wij serveren je de beste tips voor een lekkere pepersaus!

Zoveel soorten peper

Een pepersaus is makkelijk te maken en je kunt ze bovendien volledig aanpassen volgens je eigen smaak. Er zijn verschillende soorten peper, maar welke kies je nu best? Een kleine pepergids:

  • Zwarte peper is het meest voorkomend en smaakt bij heel veel gerechten. Het is het allerlekkerst bij rood vlees, rund, wild en kip.
  • Witte peper is ietsje milder dan zwarte peper en wordt dikwijls gebruikt voor soepen en sauzen.
  • Rode peper heeft een citrusachtige smaak en is daarom heel lekker bij visgerechten.
  • Groene peperbolletjes zijn iets pittiger. Daarom is het verstandig om ze wat te blussen met cognac, witte wijn of room. Het neemt de smaak niet weg, maar maakt het geheel wat milder. De smaak is neutraal en past bij zowat elk gerecht.

Wat heb je nodig voor een lekkere steak met pepersaus?

  • steak
  • 4 el cognac
  • 100 ml room
  • 100 ml bruine fond
  • 2 el verse, groene peperbolletjes  (geen gedroogde)
  • 20 g roomboter

Zo maak je het:

  1. Bak de steak. Hoe je dat perfect doet, lees je hier.
  2. Neem het vlees uit de pan en hou het warm. Je kunt het bijvoorbeeld even in aluminiumfolie laten rusten.
  3. Blus de pan met de cognac. Wij gebruikten de Tefal Ceramic Control Induction koekenpan.
  4. Voeg er de verse, groene peperbolletjes aan toe.
  5. Giet er de room en de fond bij en laat inkoken.
  6. Roer een klontje koude boter door de saus.
  7. De saus mag niet meer koken, je kunt ze meteen serveren samen met je malse steak. Smakelijk!

Bekijk hier nog eens stap voor stap hoe je pepersaus maakt:

Je koopt de koekenpan die we gebruikten hier

Tefal Ceramic Control White Induction Koekenpan - Ø 21 cm

Dit kiest de redactie uit de Lekker-shop 2

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Eend met zwarte-pepersaus

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Tournedos met waterkers en pepersaus

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Runderreepjes met bonen en pepersaus

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Biefstuk met pepersaus

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Varkenshaasje met pepersaus

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Lamskroon met ovenaardappeltjes

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen