Recept

Carré van speenvarken met gegrilde artisjokken

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien en snij ze in fijne halve ringen. Pel de knoflook. Snij het vlees aan de spekkant kruiselings in. Kruid rondom stevig met peper en zout.

 2. 2

  Verhit boter en olijfolie in een ovenvaste stoofpan op het vuur. Leg de varkenscarré op de vetkant in de pan en laat 5 minuten kleuren. Draai om en schik er de uiringen, de knoflook en rozemarijn rond. Voeg de witte wijn toe. Laat de wijn even verdampen en dek af. Gaar de carré 30 minuten in de oven.

 3. 3

  Breng een pot met ruim water aan de kook. Verwijder het topje van de artisjokken, halveer ze en gaar ze in het water in 15 tot 20 minuten. Haal ze eruit en verwijder het hooi.

 4. 4

  Pel en pers de knoflook. Klop met het citroensap, de rodewijnazijn, de olijfolie en de kruiden tot een gladde marinade. Leg de artisjokken in de marinade en laat ze 20 minuten rusten.

 5. 5

  Neem het vlees uit de oven. Laat het in de pot 35 minuten rusten. Haal het uit de pot. Meng een klontje boter met wat bloem en roer door de vleesjus tot ze bindt.

 6. 6

  Gril de artisjokken 7 minuten in de oven. Giet er extra marinade over en laat nog
  5 minuten verder garen. Stoof de tuinbonen en de erwten kort aan in boter en doe bij de saus.

 7. 7

  Snij het vlees in gelijke porties. Lepel wat saus op de borden en werk af met de gegrilde artisjokken, gemalen peper en wat kervel. Tip! Lekker met gekookte aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Carré van speenvarken met gegrilde artisjokken

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!