Blackwellsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Blackwellsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer je koteletjes of varkensgebraad eens met deze Blackwellsaus volgens het recept van Piet Huysentruyt.

Tip van Piet: "Deze saus is het allerlekkert als je de aanbaksels van je vlees gebruikt. Begin dus met het bakken van bijvoorbeeld koteletjes, en haal het vlees uit de pan. Blus met water en roer de aanbaksels los met een garde. Voeg de bouillon, de pickles en de room toe en laat inkoken. Let wel: als het braadvet aangebrand is, begin dan opnieuw met verse boter. Aangebrand vet doet de saus altijd schiften."

bereiding
  1. 1

    Smelt een klont boter in een pan en blus met 150 milliliter water. Voeg de bouillon toe en roer goed.

  2. 2

    Doe de pickles en de room in de pan. Het vetgehalte van de room is belangrijk om de saus goed te laten indikken. Laat inkoken tot de saus gebonden is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt een klont boter in een pan en blus met 150 milliliter water. Voeg de bouillon toe en roer goed.

  2. 2

    Doe de pickles en de room in de pan. Het vetgehalte van de room is belangrijk om de saus goed te laten indikken. Laat inkoken tot de saus gebonden is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.