Meest recente artikelen

5 redenen waarom je makkelijker afvalt als je soep eet

Lekker slank met soepjes

  • Deel dit artikel:
5 redenen waarom je makkelijker afvalt als je soep eet Artikel

Zo'n kom soep is niet alleen superlekker, ze zorgt er ook voor dat afvallen een pak makkelijker wordt. Hoe dat komt? Wij geven je 5 redenen.

1. 250 ml soep bevat tot 50% van je dagelijkse behoefte aan groenten

Als je soep bereidt met 600 gram groenten per liter water, bevat een portie van 250 ml de helft van de groenten die je dagelijks binnen moet krijgen. ‘n Opsteker voor iedereen die het moeilijk vindt om elke dag voldoende groenten en fruit te eten! Als je elke dag een portie soep kiest als tussendoortje of voorgerecht, ben je dus al makkelijk halfweg.

 

2. Soep zit boordevol vitaminen en vezels

Als je verse soep klaarmaakt met veel groenten en kruiden, krijg je ook heel wat vezels binnen. En da’s belangrijk, want voedingsvezels hebben een positief effect op de werking van je darmen, je cholesterol en je bloedsuikerspiegel. Bovendien zorgen ze ervoor dat je je verzadigd voelt, zodat je niet snel naar (ongezonde) snacks zal grijpen.

 

3. Soep bevat weinig calorieën

Soep bevat superweinig calorieën, tenminste als je geen room gebruikt of je groenten niet aanstooft in tonnen boter of olie. Pas ook op met bouillonblokjes: die bevatten heel wat verborgen calorieën en zout. Stoof je groenten aan in een eetlepel vetstof en kies voor zelfgemaakte of vetarme bouillon, of nog beter: maak soep zonder eerst je groentjes aan te stoven.

 

4. Soep is vullend

Hoewel je ‘t misschien niet meteen zou denken, geeft soep een heel vullend gevoel. Eet een halfuurtje voor een maaltijd een kommetje soep, en je zal veel minder geneigd zijn je bord overvol te scheppen. Ook als tussendoortje is soep een uitstekend idee.

 

5. Soep hydrateert

Vind je het lastig om elke dag 2 liter water te drinken? Vergeet niet dat ook je kom soep meetelt! Eten en drinken tegelijk, zo’n warm bord: win-win!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen