Wortelsoep met wilde rijst
bereiding
- 
                        1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen, snij ze in stukken en meng ze met de olijfolie. Schik ze op een met bakpapier be- klede bakplaat. Kruid met tijm, peper en zout. Rooster ze 15 minuten in de oven tot de wortelen mooi gekara- melliseerd zijn. 
- 
                        2 Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzin- gen op de verpakking. 
- 
                        3 Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Schil en snipper de gember. Stoof de sjalotten glazig in boter of kokosolie. Voeg de knoflook, gember en de kurkuma toe. Laat 3 minuten al roerend stoven. Giet er 800 ml wa- ter bij, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Voeg het citroensap toe en kruid met peper en zout. 
- 
                        4 Verdeel de wortelen en rijst over kommetjes of borden en overgiet met de bouillon. Werk af met kervel en sesamzaadjes. 
 
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                                 
                 
                 
                