Recept

Wortelsoep met wilde rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een smaakvol soepje, en bovendien volledig vegan als je 't met kokosolie maakt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen, snij ze in stukken en meng ze met de olijfolie. Schik ze op een met bakpapier be- klede bakplaat. Kruid met tijm, peper en zout. Rooster ze 15 minuten in de oven tot de wortelen mooi gekara- melliseerd zijn.

  2. 2

    Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzin- gen op de verpakking.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Schil en snipper de gember. Stoof de sjalotten glazig in boter of kokosolie. Voeg de knoflook, gember en de kurkuma toe. Laat 3 minuten al roerend stoven. Giet er 800 ml wa- ter bij, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Voeg het citroensap toe en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de wortelen en rijst over kommetjes of borden en overgiet met de bouillon. Werk af met kervel en sesamzaadjes.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wortelsoep met wilde rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!