Meest recente artikelen

Trend deze zomer: ijskoffie!

Lekker verfrissend

Trend deze zomer: ijskoffie! Artikel

IJskoffie of koude koffie met ijsblokjes is helemaal hip deze zomer. Je kunt er veel verschillende kanten mee uit, volgens je eigen smaak. Wij geven je alvast wat inspiratie.

Zwarte ijskoffie

Wie nood heeft aan zijn dagelijkse bakje koffie 's ochtends, kan in de zomer genieten van een frisse cold brew versie. Maal de koffiebonen van je keuze grof, doe ze in een grote kan of kom en overgiet met water. Laat een nachtje trekken in de koelkast. Giet het mengsel 's ochtends door een zeef en serveer met ijsblokjes. Gebruik als basis voor je ijskoffie best een sterke koffie. De ijsblokjes zullen de smaak namelijk verzachten. Bonus: zwarte koffie bevat geen calorieën. Zwarte ijskoffie is dus het perfecte slanke zomerdrankje.

Met melk

Net zoals bij een gewone koffie, kun je natuurlijk ook melk toevoegen aan je ijskoffie. Doe de melk samen met de koffie en eventueel wat suiker in een blender om er een mooi romig geheel van te maken.

Cocktails

Dat koffie en alcohol voor lekkere combinaties kunnen zorgen wisten we al. Voeg eens een scheutje whiskey, rum of amaretto toe aan je ijskoffie voor een extra smaakje.

IJsblokjes

Om te voorkomen dat je koffie waterig wordt, kun je ijsblokjes maken van restjes koffie. Vul een ijsblokjesvorm met koffie en stop ze in de vriezer. Perfect voor in je volgende ijskoffie!

Probeer ook deze lekkere ijskoffie recepten

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen