Meest recente artikelen

Kerstkoekjes bakken: onze tips

Met recepten

  • Deel dit artikel:
Kerstkoekjes bakken: onze tips Artikel

Koekjes, dat is drie keer plezier. Ze zijn leuk om te bakken, te proeven én te geven. Oh, en deze kerstkoekjes zien er ook nog eens superfeestelijk uit!

Gezellige koekjespret

  •  Beperk je kerststress. Maak het koekjesdeeg op voorhand en vries het in. Strak verpakt in vershoudfolie kun je het tot twee maanden houden in de diepvries. Laat het deeg wel volledig ontdooien voor je het bewerkt. Let ook op: de baktijd wordt iets langer als je het deeg rechtstreeks uit de diepvries bakt.
  • Wist je dat er een handig trucje bestaat om al je koekjes even dik te maken?
  • Laat koekjesdeeg altijd even in de koelkast rusten voor je ermee aan de slag gaat. De boter zal opnieuw opstijven, waardoor het deeg makkelijker bewerkbaar wordt. Hoe kouder het deeg, hoe makkelijker je er vormpjes kunt uitsteken. Zet het deeg – als het te slap is geworden – opnieuw 5 tot 10 minuten in de koelkast tot het weer stevig is.
  • Haal de snijkant van je koekjesvormpjes even door wat bloem voor je de koekjes uitsteekt, dan plakt het deeg er niet zo aan.
  • Laat de koekjes na het bakken volledig afkoelen op een rooster voor je ze luchtdicht in een doosje verpakt. Dan blijven ze tot vier dagen lekker knapperig. Leg eventueel bakpapier tussen de koekjes in de doos, dan plakken ze niet aan elkaar.

De beste bakset

Op zoek naar een goede bakset? Dit is onze absolute favoriet. Hij bestaat uit hartvormige koekjesvormpjes (in 3 formaten), een bakplaat en een rooster. Allemaal van topkwaliteit! Bekijk de bakset in de Libelle Lekker Shop.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

De lekkerste kerstkoekjes bak je zelf!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen