Meest recente artikelen

Kerstkoekjes bakken: onze tips

Met recepten

Kerstkoekjes bakken: onze tips Artikel

Koekjes, dat is drie keer plezier. Ze zijn leuk om te bakken, om te proeven én te geven. Oh, en deze kerstkoekjes zien er dankzij onze tips ook nog eens superfeestelijk uit!

Pret met kerstkoekjes: enkele tips

Met deze handige tips komen je zelfgebakken kerstkoekjes altijd perfect uit de oven.

  • Hou je kerststress binnen de perken. Maak het koekjesdeeg simpelweg op voorhand en vries het in. Strak verpakt in vershoudfolie kun je het tot twee maanden lang bewaren in de diepvries. Laat het koekjesdeeg wel volledig ontdooien voor je het bewerkt. Let ook op: de baktijd wordt net iets langer als je het deeg rechtstreeks uit de diepvries wil gebruiken en bakken.
  • Wist je dat er een heel handig trucje bestaat om al je koekjes even dik te maken?
  • Laat koekjesdeeg altijd even in de koelkast rusten voor je ermee aan de slag gaat. De boter zal opnieuw opstijven, waardoor het deeg veel makkelijker bewerkbaar wordt. Hoe kouder het deeg, hoe makkelijker je er vormpjes kunt uitsteken. Zet het deeg – als het te slap is geworden – opnieuw 5 tot 10 minuten in de koelkast, tot het weer stevig is.
  • Slim idee: haal de snijkant van je koekjesvormpjes even door wat bloem voor je de kerstkoekjes uitsteekt. Op die manier plakt het deeg er niet zo makkelijk aan vast.
  • Nog een van onze handige tips: laat de kerstkoekjes na het bakken volledig afkoelen op een rooster. Daarna kun je ze luchtdicht verpakken in een doosje. Daarna blijven ze tot vier dagen lang lekker knapperig vers. Leg eventueel wat bakpapier tussen de lagen koekjes in de doos, dan plakken ze niet aan elkaar.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

De lekkerste kerstkoekjes bak je zelf!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen