Recept

Sterrenkrans

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Let op met het toevoegen van de kleurstof: één of twee druppels zijn vaak al genoeg om het koekjesdeeg kleur te geven.

Maak het basisdeeg
 1. 1

  Klop de boter en de twee soorten suiker luchtig in een keukenrobot. Voeg er één voor één de eieren aan toe, wacht tot het eerste ei volledig is opgenomen voor je het tweede toevoegt. Voeg de vanille-essence toe.

 2. 2

  Zeef de bloem met het zout en het bak- poeder. Voeg dit mengsel geleidelijk toe aan het botermengsel, meng op trage snelheid.

 3. 3

  Met dit basisdeeg kun je verder aan de slag. Voor de sterrenkrans heb je 1/4de van dit basisdeeg nodig.

Voor de krans
 1. 1

  Rasp de schil van de citroen, pers het sap uit. Meng de schil door 1/4de van het basisdeeg. Kneed goed om de schil te verdelen. Rol het deeg in vershoudfolie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad. Steek er sterkoekjes uit van verschillende grootte. Zorg dat de sterren elkaar lichtjes overlappen en vorm zo een krans. Leg die op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 tot 12 minuten in de oven.

 3. 3

  Roer de poedersuiker met het citroensap tot een glad papje. Voeg een klein beetje groene kleurstof toe. Doe het mengsel in een kleine spuitzak met een heel klein spuitmondje of gebruik een plastic zakje waarvan je een klein puntje afsnijdt.

 4. 4

  Laat de koekjes volledig afkoelen en versier sommige met het groene glazuur. Laat het glazuur volledig opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sterrenkrans

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!