Recept

Peperkoekmannetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Je kunt het gemberpoeder ook vervangen door speculaaskruiden en heerlijke speculaasventjes maken. 

bereiding
  1. 1

    Klop de boter en de twee soorten suiker luchtig in een keukenrobot. Voeg er één voor één de eieren aan toe, wacht tot het eerste ei volledig is opgenomen voor je het tweede toevoegt. Voeg de vanille-essence toe.

  2. 2

    Zeef de bloem met het zout en het bak- poeder. Voeg dit mengsel geleidelijk toe aan het botermengsel, meng op trage snelheid.

  3. 3

    Kneed de cacao en de gember door het deeg tot het mooi egaal bruin kleurt. Rol het in vershoudfolie en leg het minstens 30 minuten in de koelkast.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de poedersuiker met het citroensap tot een glad papje. Doe het in een kleine spuitzak met een heel klein spuitmondje of gebruik een plastic zakje waarvan je een klein puntje afsnijdt.

  5. 5

    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er koekjes uit in de vorm van mannetjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 10 tot 12 minuten in de oven. Laat ze volledig afkoelen.

  6. 6

    Versier de mannetjes met het glazuur. Teken er oogjes, een mondje en knoopjes op of volg met een dun lijntje de omtrek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Peperkoekmannetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!