Recept

Boompjes met pecannoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De lekkerste kerstkoekjes! 

Maak het basisdeeg
  1. 1

    Klop de boter en de twee soorten suiker luchtig in een keukenrobot. Voeg er één voor één de eieren aan toe, wacht tot het eerste ei volledig is opgenomen voor je het tweede toevoegt. Voeg de vanille-essence toe.

  2. 2

    Zeef de bloem met het zout en het bakpoeder. Voeg dit mengsel geleidelijk toe aan het botermengsel, meng op trage snelheid.

  3. 3

    Met dit basisdeeg kun je verder aan de slag. Voor de boompjes heb je 1/4de van dit basisdeeg nodig.

Maak de boompjes
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de kaneel onder het basisdeeg (1/4 de) en kneed alles goed door. Rol het deeg tot een bol en wikkel in vershoudfolie. Laat ten minste 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de boter met de room in de microgolfoven. Smelt er de chocolade in, roer tot een glad papje en zet 30 minuten in de koelkast tot de ganache begint op te stijven, maar nog elastisch is. Doe in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.

  3. 3

    Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak. Steek koekjes uit in de vorm van kerstboompjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 10 tot 12 minuten in de oven. Laat ze volledig afkoelen.

  4. 4

    Spuit een toefje chocoladeganache in het midden van elk koekje en duw er voorzichtig een pecannoot in. Laat verder opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boompjes met pecannoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!