Recept

Gingerbread koekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Opgelet: het deeg dient 4 uur op te stijven in de koelkast vooraleer je kunt beginnen te bakken!

bereiding
  1. 1

    Meng de boter, suiker en siroop tot een romig mengsel. Voeg het ei toe en meng goed.

  2. 2

    Meng in een andere kom de bloem, het gemberpoeder, kaneelpoeder, nootmuskaat en het zout alvast door elkaar. Dit voeg je in delen toe aan de andere mengeling. Meng alles goed door. Schep het deeg in plastic folie en laat het minimum 4 uur opstijven in de koelkast. 

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 160°C. Rol het deeg uit met wat bloem en steek de gingerbreadmannetjes uit met een steekvormpje. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Steek eventueel een rechthoekje uit in het midden indien je de suikerstokjes eraan vast wil maken. Bak de koekjes 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.

  4. 4

    Teken leuke gezichtjes op de koekjes met behulp van het suikerglazuur en een spuitzak. Steek het lintje door het gaatje en maak de suikerstokjes vast aan de koekjes. Heel leuk om cadeau te geven!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gingerbread koekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!