Rendiermeringues
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rendiermeringues

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Klop het eiwit stijf, voeg beide suikers, het maïszetmeel, de azijn toe en blijf kloppen tot het pieken vormt en mooi glanst. Mix als laatste de cacao eronder.

  2. 2

    Doe het beslag in een spuitzak en spuit schuine toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet er een rode neus (veenbes) op.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 90 °C. Laat 90 min in de oven drogen. Tip: Ovendeur op een kier, zodat het vocht weg kan. Laat in de oven afkoelen.

  4. 4

    Smelt de chocolade, doe in een spuitzak/spuitfles en teken geweien op bakpapier. Laat opstijven.
     

  5. 5

    Maak de geweien voorzichtig los. Doe er een beetje gesmolten chocolade op en lijm de meringues vast aan de geweien. Lijm de chocoladedruppels (ogen) of teken ogen met gesmolten chocolade. Laat even drogen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Klop het eiwit stijf, voeg beide suikers, het maïszetmeel, de azijn toe en blijf kloppen tot het pieken vormt en mooi glanst. Mix als laatste de cacao eronder.

  2. 2

    Doe het beslag in een spuitzak en spuit schuine toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet er een rode neus (veenbes) op.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 90 °C. Laat 90 min in de oven drogen. Tip: Ovendeur op een kier, zodat het vocht weg kan. Laat in de oven afkoelen.

  4. 4

    Smelt de chocolade, doe in een spuitzak/spuitfles en teken geweien op bakpapier. Laat opstijven.
     

  5. 5

    Maak de geweien voorzichtig los. Doe er een beetje gesmolten chocolade op en lijm de meringues vast aan de geweien. Lijm de chocoladedruppels (ogen) of teken ogen met gesmolten chocolade. Laat even drogen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.