Recept

Tomatensaus basisrecept

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit recept is goed voor 2,5 liter overheerlijke tomatensaus. Maak dus meteen een voorraadje!

bereiding
  1. 1

    Pel en ontpit de tomaten, snij ze in stukjes. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Bind de tijm, peterselie, rozemarijn en laurier samen tot een kruidentuiltje.

  2. 2

    Fruit de sjalot glazig in 100 ml olijfolie. Voeg er de knoflook aan toe en laat heel even meestoven. Roer er de stukjes tomaat door en leg er het kruidentuiltje bij. Bestrooi met de suiker en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Zet het vuur lager en laat de tomatensaus zonder deksel gedurende 1 uur zachtjes sudderen. Haal dan het kruidentuiltje weg en breng de saus op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de tomatensaus over (brandschone!) bokaaltjes. Schroef ze meteen dicht en laat ze afkoelen. De saus is tot 8 maanden houdbaar op een koele, droge plaats. Invriezen kan natuurlijk ook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatensaus basisrecept

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!