Meest recente artikelen

Tomatensaus zonder velletjes: onze ultieme truc

Handig!

Tomatensaus zonder velletjes: onze ultieme truc Artikel

Héérlijk, zo'n zelfgemaakte tomatensaus met blozende, zongerijpte tomaten! Maar dan liefst zónder velletjes. En daar hoef je niet eerst al je tomaten voor te ontvellen. Met dit slimme trucje krijg je een mooie tomatensaus zonder velletjes.

Tomatensaus zonder velletjes: de allersnelste manier

Wil je een lekkere saus of stoofpot maken met zongerijpte tomaten? Een tomatensaus zonder velletjes klaarmaken hoeft echt niet lang te duren. In plaats van ze eerst te ontvellen, kun je ze namelijk ook gewoon raspen! Neem de tomaat vast met zijn kroontje en plaats de puntige kant tegen de rasp. Druk je handen er plat op en begin voorzichtig te raspen. Zo hou je de schil over, en gaat al het vruchtvlees in de pot. Zónder vervelende velletjes in je saus!

Zo'n rasp is overigens echt een must in je keuken. Je kunt namelijk véél meer raspen dan je zou denken.

Nog meer tips

Vind je dat er tóch nog iets ontbreekt aan de smaak van je salsa? We hebben natuurlijk nog veel meer tips voor de allerlekkerste tomatensaus. Eerst kies je de juiste tomaat. Goed kruiden doet ook al veel, zeker met heerlijk geurig basilicum…

Ben je er helemaal klaar voor? Met ons basisrecept maak je ineens 2,5 liter overheerlijke tomatensaus klaar. Zo heb je altijd een voorraadje in huis. Geen tijd? Ook gekochte tomatensaus kun je makkelijk lekkerder te maken.

Zelfgemaakte tomatensaus is heerlijk met wat pasta. Maar je kunt er eigenlijk alle kanten mee uit. Of je nu vis- of vleeseter of vegetariër bent… Tomatensaus is bijvoorbeeld heerlijk met mosselen, balletjes of een eitje. En op pizza, natuurlijk. Probeer dus zeker onze favoriete recepten.

Onze favoriete recepten met tomatensaus

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen